Για κρατήσεις και οποιαδήποτε ερώτηση επικοινωνήστε στο
Παναγίας Γρηγορούσης, 19011 Αυλώνας Αττικής

Σχολικές εκδρομές

Εκπαιδευτικές σχολικές εκδρομές στο «Μια φορά κι έναν καιρό»

 

Μαθαίνουμε με το παιχνίδι και το προσωπικό βίωμα

 

Εκπαιδευτική σχολική εκδρομή;

Προορισμός «Μια φορά κι έναν καιρό»!

Γιατί; Γιατί στο βιωματικό θεματικό πάρκο για παιδιά «Μια φορά κι έναν καιρό» οι σχολικές εκπαιδευτικές εκδρομές είναι πολύ πολύ διαφορετικές από όσα έχουμε συνηθίσει.

Στο «Μια φορά κι έναν καιρό» τα παιδιά δεν «περνούν» απλώς τον χρόνο τους. Με ένα πρωτότυπο παιδαγωγικό πρόγραμμα που στηρίζεται στο βίωμα και το παιχνίδι, εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους για την καθημερινότητα στο χωριό, τον κύκλο των αγροτικών εργασιών τον παλιό καιρό, καθώς και για την αλληλεξάρτηση του ανθρώπου και της φύσης.

Το πρόγραμμα της εκδρομής στο «Μια φορά κι έναν καιρό» έχει καταρτιστεί από εξειδικευμένη ομάδα παιδαγωγών.

Την ευθύνη του εκπαιδευτικού προγράμματος έχουν οι παιδαγωγοί καθηγητές φυσικής αγωγής Δημήτρης Αρβανίτης, Μαρία Κασωτάκη και Ελένη Βαρδακαστάνη, η σκηνογράφος - θεατρολόγος Νατάσα Τοδώρη, η απόφοιτη φιλοσοφικής Ιωάννα Σαπέρα και η οικογενειακή σχολική σύμβουλος Χαρά Τράπκου, ενώ τα σκηνικά εχουν δημιουργηθεί με ευθύνη των σκηνογράφων Πάνου και Μεταξίας Ψυχογιού και το σκηνικό των εποχιακών εργασιών από τους σκηνογράφους Περικλή και Μαρίνα Κυριακού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 στάδια κατά τη διάρκεια των οποίων μέσα από μια σειρά βιωματικών-θεατρικών παιχνιδιών, παντομίμας, ξεναγήσεων και παρουσιάσεων, τα παιδιά έρχονται σε επαφή:

 • με τα σπίτια και το παντοπωλείο του χωριού όπως ήταν κάποτε,
 • τον κύκλο των γεωργικών εργασιών σε συνάφεια με τι εποχές του χρόνου (πχ τον κύκλο «από το στάρι στο ψωμί»),
 • τα παλιά αγροτικά εργαλεία,
 • τα ζώα του χωριού,
 • τα παιχνίδια που έπαιζαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας όταν ήταν παιδιά.

Μετά το τέλος του προγράμματος, τα παιδιά μπορούν να παίξουν χωρίς επιπλέον επιβάρυνση στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου The Greeks που βρίσκεται εντός του «Μια φορά κι έναν καιρό. Το The Greeks διαθέτει γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, πινγκ πονγκ, καθώς κι αίθουσες για χορό και πολεμικές τέχνες.

Ο χώρος του «Μια φορά κι έναν καιρό» παρέχει απόλυτη ασφάλεια, είναι οριοθετημένος και επιτηρούμενος από καταρτισμένο προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι στο πάρκο λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένη καφετέρια με σκεπασμένες ξύλινες τραπεζαρίες, όπου τα παιδιά μπορούν να φάνε και να πιουν το χυμό τους. Και όπως αρμόζει στις παραδόσεις της φιλοξενίας, το καφεδάκι και το γεύμα των συνοδών κερασμένα από εμάς.

Στο «Μια φορά κι έναν καιρό» η σχολική εκδρομή είναι μια αξέχαστη παιδαγωγική εμπειρία. Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά να την ζήσουν!

BANNER_TI_MATHAINOUN_TA_PAIDIA.png

Μια φορά κι έναν καιρό

Μέσα στα δέντρα και το πράσινο, τα παιδιά γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη ζωή στο παραδοσιακό χωριό μιας άλλης εποχής, διασκεδάζουν με τα ζώα, μαθαίνουν πώς να ζουν σε αρμονία με τη φύση.

Στο αθλητικό κέντρο «The Greeks» που βρίσκεται εντός του πάρκου, έχουν την ευκαιρία να κάνουν με ασφάλεια τα σπορ που τους αρέσουν.

περισσότερα

Επικοινωνία | Κρατήσεις

Παναγίας Γρηγορούσης, 19011 Αυλώνας Αττικής (χάρτης)
Για κρατήσεις και οποιαδήποτε ερώτηση επικοινωνήστε στο

Ανοιχτά καθημερινά και Σαββατοκύριακα 17:30-23:00.
Η είσοδος είναι δωρεάν για ατομικές επισκέψεις.

Οι σχολικές εκδρομές γίνονται πρωινές ώρες. Οι χρεώσεις για παιδικά πάρτι και ομαδικές επισκέψεις κυμαίνονται ανάλογα με τις επιλεγόμενες υπηρεσίες.

Ηλιόλουστος καιρός

27°C

Αυλώνας

Ηλιόλουστος καιρός

Υγρασία: 47%

Άνεμος: 17.70 km/h

 • 18 Αυγ 2018

  Ηλιόλουστος καιρός 31°C 20°C

 • 19 Αυγ 2018

  Ηλιόλουστος καιρός 31°C 22°C

Search

Βιωματικό θεματικό πάρκο «Μια φορά κι έναν καιρό» Αθλητικό κέντρο «The Greeks»